Monday, May 13, 2013

Shawl Terbaru


Ayuh ramai-ramai blogger dan blog reader..layari Khadija Shawl Store dan dapatkan koleksi shawl terkini dan exclusive..Kualiti shawl setaraf butik-butik terkenal seperti butik Arzu tetapi di Khadija Shawl Store kami menjual pada harga 50%-70% lebih murah.

Sila masukkan code “KN013” di ruangan “Remarks” semasa membeli secara online untuk mendapat diskaun RM2 bagi setiap pembelian atau berhubung terus dengan Customer Service.




Tuesday, September 25, 2012

Tudung Arzu Murah ??

Holla all Arzu fan and hardcore..

Enrty about Arzu on my blog has reached 3,000 view from readers .. wahhhh kome .. overwhelmingly interested in Arzu nampaknya... perhaps because there is no official website of Arzu, then many people had to find info about Arzu through pakcik google.. and pakcik google will direct you here.. its ok pakcik google..i dont mind :-)

I have good news for fans of Arzu shawl .. sekarang kome boleh beli shawl ala-ala Arzu but the prices farrrrrrrr cheaper than the one sold in Arzu boutique...it is not all "ala-ala Arzu" but some of them are "sebijik-sebijik" macam shawl kat Arzu tapi murahhhhhhhh dari harga kat Arzu..seriously..  tipu berdosa, so, trust me.. you can have my word.. 

Check out this Khadija Shawl Store official website to get proof of my above statement dan seterusnya boleh terus membeli-belah dengan gembiranya sebab you will save up  tp 70% kalau beli shawl yang similar to Arzu shawl kat Khadija Shawl Store ni..

Or kome bole LIKE page Khadija Shawl  to get latest updated on promotion..




Model Tak Rasmi Khadija Shawl Store is wearing Sofya Silk Lovely Shawl  

Color: Green
Material:50% Silk 50% Polyester
Size: 55cm x 180cm

Model Tak Rasmi Khadija Shawl Store is wearing Maya 100% Silk Embroidery Shawl
Color: Black
Material: 100% Silk
Size: 60cm x 180cm 

Khadija Shawl Store was managed by my sister in law.. so kome jangan risau..this is an online business that can be trusted.. you can save, secure, and certainly you will be satisfied..raya hari tu teman tak shopping walau selai pun kat Arzu..most of my tudung raya bought from  Khadija Shawl as the tokey brought back to our kampung a kodi of stok tudung Khadija Shawl.. am like a mad woman.. pilih pilih dan pilih whichever yang suit with my baju raya.. its was a big disaster to my pocket.. hahahaha... but no regret at all...worth buying..  enjoy shopping peeps!!!

Thursday, August 30, 2012

Warm Up

Salam..

Hi everyone.. how's ur raya? my hari raya was great :-) oso had a beautiful Ramadhan..alhamdulillah.. God blessed! ..many good things and miracle happened to me during last Ramadhan...masyaAllah..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah.. its like i cant stop thanking Allah for His never ending barakah and blessing..

Am still looking for the momentum to write here.. banyak cerita nak share tapi idea tak nak keluar.. maybe tepu dek lemak ketupat..lemak rendang.. will continue later..

Selamat Hari Raya Aidilfitri to all of you..taqobalallah hu minna wa min kum tabobbal ya karim



 


Monday, July 16, 2012

Clip Tudung Arzu

Cakkkk..lama tak jenguk kat sini..sori..sori..bizi daaaa..

Arini bila check blog stat, then i found out that soooooo many of you out there yang looking info about tudung Arzu.. more than thousand search, view and keyword pasal "Arzu" kat blog saya ni..heeee tak pasal-pasal melantik diri sendiri jadi spoke person for Arzu but the truth i don't have any shares or interest in Arzu..how i wish i do..hehe.. ok, here we go, just to warm up for today.. a quick and short sharing about clip tudung..

I bought a set of Arzu clip.. ada 3 pcs per set and it cost around RM45 per set (kalau tak silap..amnesia).. After worn a few time, clip tu patah.. gone my RM15..out of three, i gave one clip to my mum so left another one.. yang satu lagi tu pun finally patah after pakai for 2-3 times..dang!! gone my RM30.. ok ok..it made of plastic..so, what do u expect? durable? *grin*

Disebabkan saya seorang yang always looking for something which is "value for $$" .. di dalam pencarian itu, i finally found this..



Its only RM5.90 !!! found this at Chameleon (Alamanda) . opss.. ada sebiji batu sungai yang dah jatuh dari clip tu.. alaa..sebiji je..who cares.. made of metal.. tahan lama dan grip well walaupun dipakai kat shawl yang licin atau pun nipis..

For those yang wonder how and why i use this clip.. lemme show you this.. pakai cenggini haaa.. pakai clip instead of pin..


Clip macam ni sangat sesuai dipakai dengan silk shawl.. kalau kita pakai pin tudung yang biasa (ada jarum), pin tu may cause damage kat silk shawl yang kita pakai.. damage in terms of shawl tu maybe akan ada kesan lubang di pin, terkoyak atau tertarik benang.. selamatkan silk shawl anda : )

Sekian, babai for now..


Saturday, May 12, 2012

::05.05.12:: Story Behind the Scene

Ramai yang nak tahu apa kisah sebenar disebalik kejadian Umar dilanggar kereta hari Sabtu lepas..ok,  story begins like this..

Pada hari kejadian, part of my family including myself and my other half attended my youngest brother's engagement ceremony in Puncak Alam.. we did not bring children together..this is  orang tua-tua matter.. the kiddos left in my brother's house in Denai Alam with our few more family members.. tak jauh sangat la from Puncak Alam tu..

After the majlis, by the time dah siap-siap nak balik.. abah saya cakap "cepat..cepat..kena balik sekarang..ada kecemasan".. am just terpinga-terpinga for awhile.. then terus jalan lenggok mak inang tapi agak laju to the car sambil bawak one of dulang hantaran.. tengah jalan, meet salah sorang my kakak ipar so saya tanya dia "kenapa ye?".. and she answered "katanya Umar kena langgar kereta" .. me? i was so shocked.. only Allah knows how i feel masa tu.. terus bukak langkah seribu tuju ke kereta.. throw the dulang hantaran inside the bonet..masa tu nampak one of my brother tengah cakap kat telefon.. his maid called him..yang saya dengar he asked "klinik mana?".. and masa tu encik suami tak tau apa-apa lagi.. saya masuk dalam kereta.. "Umar eksiden..cepat..cepat..balik sekarang..balik sekarang".. tu je ayat yang saya ulang-ulang.. encik suami still nampak tenang.. of course saya dah berjurai-jurai ayaq mata.. 



Abang saya datang kat kereta and slowly tell my husband that Umar was hit by a car in front of his house.. lepastu henphone encik suami berbunyi.. my sister in law called. she was at the clinic with Umar.. tapi dia tak sure macam mana keadaan Umar.. well, semua orang mode terkejut masa tu.. so kami semua terus speed to the said clinic.. 


Sepanjang perjalanan saya tak henti-henti doa mudah-mudahan Umar tak alami kecederaan yang serius..   all of us pasti doa perkara yang sama..walaupun hati sangat resah sebab tak dapat bayangkan macam mana keadaan Umar masa tu, tapi jauh dalam hati saya, saya yakin Umar ok.. saya try call kakak ipar saya, tapi she did not pick the call.. call again and again..tak jawab.. ok, am so risau again.. rupanya she did not bring her handphone with her.. tapi macam mana she called my husband tadi kan? check balik, oh she used klinik punya phone.. thank God, Umar ingat nombor telefon saya dengan ayah dia.. he is the one yang bagi no telefon his ayah to my sister in law..then, we tried to call  back .. nurse picked up the call.. my brother use loud speaker mode so i can hear clearly what did the nurse said about keadaan Umar.. he is fine..doktor tengah jahit kepala Umar..tak ada tulang yang patah, retak or terseliuh.. and doktor tak suruh refer to the hospital immediately.. so it sounds like everything is ok.. not ok lah but no too bad.. hati pun rasa sedikit lega..

Bila sampai kat klinik (Alam Medic @Bukit Jelutong), saya terus lari masuk dalam klinik..find the surgery room..dan ini yang saya nampak bila saya bukak pintu.. oh..anakku..
Doktor tengah jahit kepala Umar..he just keep quiet. kat hujung kaki, ada baju dengan seluar Umar yang still basah dengan darah..


11 stitches on his forehead with few more other injuries from head to waist.. luka kat dahi, dagu, lengan, siku, pinggang and bengkak-bengkak kat hidung, pipi kanan dengan pinggang sebelah kanan..


Macam mana Umar boleh kena langgar? kisahnya.. Umar main bola dengan sepupu-sepupu dia kat car porch.. lepastu kakak ipar saya balik dari ambek barang for her son's birthday party yang dah  di plan nak buat petang tu..she park her car outside.. open the gate and angkut barang masuk rumah..masa proses angkut barang tu bola yang Umar tengah main terkeluar dari gate rumah.. Umar just run out to take the ball..tak tengok kiri kanan he just menerpa to the road and unfortunately time tu jugak ada sebuah kereta honda lalu and terlanggar Umar.. nasib baik pakcik tu tak bawak laju sangat.. dia break tapi tak sempat elak dari langgar Umar.. i'll say it was fated.. either am around or not, it still could happen.. bukan maksud saya we have to leave it totally to the fate.. ada perkara atau kejadian yang boleh berlaku sekelip mata tanpa disangka..

When something happens, there will always have silver lining behind.. everything happens for a reason..  therefore, am not pointing fingers to anybody.. people might say salah pakcik tu sebab langgar budak-budak, or salah saya sebab tinggalkan anak, or salah Umar sebab lintas tak tengok kiri kanan but for me there is no point to cari salah siapa.. lebih baik we look forward apa pengajaran kita dapat dari musibah yang berlaku.. 
Umar selepas insiden kemalangan..poor my little boy..
Because of the incident, sekarang Umar dah faham kenapa mama dengan ayah dia selalu membebel pesan itu ini.. and perhaps sepupu-sepupu Umar (both side) also akan lebih dengar nasihat lepas ni. ..masa main jangan sampai tak ingat dunia.. Umar ni kalau dapat main memang tak tentu arah...memanglah dia budak lagi tapi he is a big boy sekarang..dah faham bahasa..so memang perlu dinasihat dan dipantau from time to time.... all the drivers out there also boleh ambil iktibar jugak.. bila drive kat kawasan perumahan, please drive slowly..drive je lah dengan kelajuan macam nak makan angin.. no worries..slow pun nanti sampai jugak.. please be more alert dengan persekitaran while driving.. kalau dah drive slow and terlanggar jugak, at least momentum pelanggaran tu kurang sikit.. logiknya, kecederaan pun mungkin pada tahap minima.. impact pelanggaran objek bergerak laju dengan gerak perlahan ada beza kan.. nahhhh..dah masuk bab fizik pulak..LOL


For the parents,  i wont say that we cannot allow our children to play outside the house....perkara buruk boleh berlaku dimana-mana even dalam rumah sendiri sekali pun.. tapi risiko setiap tempat berbeza..just try our best apa yang kita rasa sesuai untuk dipraktikkan untuk keselamatan anak-anak.. be more alert.. lagi satu, try to teach our children to memorize our phone number.. usefull.. sebab Umar ingat our phone number lah so kak ipar saya able to call us on that day.. bayangkan, dalam keadaan panik and without handphone, memang susah nak contact orang.. time macam tu, nombor telefon sendiri pun mungkin kita boleh terlupa.. since Umar masuk tadika lagi saya dan suami dah ajar dia to memorize our phone number for emergency purpose.. wallet yang Umar bawak pegi sekolah pun saya ada letak sekeping business card ayah dia together with my phone number.. it might helps in case of emergency..

And one thing which i've learnt from what has happened is about DOA.. All this while, i do doa for Umar..everyday.. either lepas solat atau bila-bila yang terlintas nak doa especially when i give him my good nite kiss every nite.. doa saya always the same.. Ya Allah, jadikan anakku ini anak  yang soleh..yang berakhlak mulia.. yang menyenangkan hati..yang berjaya di dunia dan akhirat etc  etc etc tapi saya selalu lupa or dalam kata lain tak selalu doa untuk keselamatan Umar "Ya Allah, peliharalah keselamatan dan kesihatan anakku..pelihara dan jauhkan lah dia dari bahaya.." jadi saya rasa doa saya sebagai ibu tak lengkap..  i shud do better. and from now on i will try my best to complete my doa ..doa seorang ibu untuk anak yang dikasihi dunia akhirat...am thinking that every mommies shud do the same..walau bagaimana pun, saya dan keluarga bersyukur sangat-sangat sebab Umar selamat, tak mengalami kecederaan yang mudarat dan tak mengalami trauma.. Alhamdulillah..and pakcik yang terlanggar Umar tu pun ada datang tengok Umar, mintak maaf to us and bagi compensation (peanut but its ok) sebagai rasa tanggungjawab.. case closed.

My sister in law cerita sejurus lepas eksiden pun Umar still can talk soooo much.. Umar cakap he is ok eventho masa tu darah meleleh-leleh keluar.. he refuse to go to the clinic.. dah sampai klinik pun still talk sooooo much with the doctor.. siap warning doctor not to inject him or else he will report to the police..LOL .. whatever it is, he is now getting better.. one day after kejadian, saya bawak Umar pegi skull x-ray kat Prince Court and everything is fine.. Alhamdulillah..Umar mc seminggu.. lewat petang nanti saya akan bawak Umar pegi klinik untuk bukak jahitan kat dahi dia tu.. harap-harap tak de parut yang obvious sangat since Umar sangat concern about his kehenseman *grin*


By the way,here I would like to take this opportunity to thank everyone who concern about Umar.. kepada semua ahli keluarga yang selalu bersama saya dan kepada kawan-kawan yang mendoakan.. terima kasih..


Doa untuk dijauhkan dari bala dan marabahaya
بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شئ في الأرض و لا في السماء وهو السميع العليم

"Dengan nama Allah yang segala sesuatu baik di langit maupun di bumi tidak akan memberi mudarat (bahaya) apa-apa selama berlindung dengan menyebut nama-Nya"

Tuesday, February 28, 2012

Harga Tudung Arzu

One of the top search keyword on my blog stat..
siapa la yang search "tudung shawal arzu" tu.. hahaha

Tudung Arzu ni ramai yang tak familiar.. most of my frens keep asking me where is this kedai Arzu? how does tudung Arzu look like? berapa harga?

There is no official website of Arzu scarf eventho kat their paper bag stated their URL www.arzuscarf.com. you can try to click on the website address and see lah what will come out..

Since arini am station at the site office, got time to do kerja sampingan and oso mood bercerita has come.. lemme answer your questions.

1) Where is this kedai Arzu?
yang saya tahu...butik Arzu in KL/Selangor ada at two places.. KLCC and MidValley Megamall.. kat KLCC am not sure tingkat berapa but if you come out from iSetan level yang ada jual toys, Arzu just located on the left from pintu keluar iSetan. or else, lagi senang kalau masuk KLCC dari butik Coach, just naik escalator there to 2nd floor from butik Coach tu. sure jumpa Arzu ! Kat MidValley, oso am not sure kat tingkat berapa tapi Arzu located just in front of Garden Cafe...always menonong  straight   to the place i aim so always dont really bother the kedai located kat tingkat berapa.. but hope my info might help you find this kedai Arzu : ) 

2) How does this tudung Arzu look like?
Got so many type of tudungs.. shawl, square, inner, silk awning, syria just name it.. tapi tak ada yang jenis awning keras.  I dunt have much photo of tudung Arzu sebab before this i have no intention to write about this tudung Arzu..now i write because of the demand.. enjoy this two photos..



Both are square tudung.. i only have 2 pieces of Arzu square tudung and there rest are tudung panjang (shawl).. the inner also from Arzu..the best inner i ever bought. sebelum ni penah beli inner from other brand "A" and also cap ayam brand.. too bad bila lepas basuh inner tu jadi kembang.. macam mana rasa kalau pakai spender kembang, macam tu lah rasa bila pakai inner yang dah kembang. rasa macam nak terlondeh from kepala.. inner Arzu ni saya dah basuh ntah berapa puluh kali but still grip nicely kat kepala..sikit pun tak kembang.. the truth, ada je inner cap lain yang elok-elok cuma maybe belum jumpa time tu. last 2 days, just found one yang setanding inner Arzu.. inner i'Maryam.. cheaper but comfortable.

 
3) Berapa harga tudung Arzu?
I bet, one time you go in, you'll buy at least 2 pieces sebab kebarangkalian akan jatuh cinta dgn Arzu agak tinggi... if 2 pieces dah kira nasib baik..if nasib tak baik, you'll buy more dan lepastu rasa nak demam panas ..Harga tudung Arzu ni from range RM50 and above kalau beli time sale. Kalau tak sale, maybe more so tunggu sale la baru beli kan.. Harga selai plain shawl or tudung Syria RM79.. plain shawl can get offer such as buy 2 free 1. So lebih bijak jika beli 2 lai. Square tudung around RM150 selai and time sale can get 3 pieces at RM150 maka adalah kurang bijak jika beli waktu tak sale.  Cotton inner harga RM45 for 3 piece. Takde jual selai-selai. Mesti beli at least 3 lai. Kalau rasa nak selai je, beli kongsi-kongsi la dengan kawan ke kakak ke mak ke.. Dan for silk inner, RM100 for 3 pieces or 1 piece at RM40 kalau tak silap.. again, can kongsi-kongsi..murah sket..klip tudung ada jual jugak kat Arzu.. around RM45-49 for 3 pieces (tak ingat exact price) also tak jual satu-satu.. must buy in set.. so bole kongsi-kongsi jugak kalau tak nak 3. cuma the clip mudah patah..

If ada budget lebih, boleh beli printed or patched shawl.. harga from RM199 up to RM499 *pitam*

Harap soalan anda telah terjawab. sekian.adios amigos..happy shopping !

p/ s : nak beli tudung sebijik-sebijik macam tudung Arzu tapi murah?? nahhhh...sila LIKE page Khadija Shawl ni or visit official website Khadija Shawl for more info.. you can save up to 70% for selai tudung yang sebijik-sebijik sama macam shawl yg dijual kat Arzu..
 




Monday, February 20, 2012

Susuk Semulajadi

Belek-belek muka kat cemin..and tot that i look older than age.. bos yang bersalah..ye bos yang bersalah..bos jugakkkk..haha.sebab bos selalu menstresskan saya.. stress make me mad..mad make me hard to smile.. less smile, wrinkle come out! but eh, no sign of wrinkle cuma maybe air muka yang selalu keruh ni yang membuatkan muka nampak tak berseri dan agak tua..some say i look like anak dara belum kawen..chaittt..nak ambek ati pun agak-agak la..but ok..thanks for your compliments.. itu ayat ambek hati yang paling menusuk kalbu.. the truth, i know i maybe look like makcik-makcik oredy. no doubt..see..nampak sangat sedang mengalami sindrom kemurungan lack of self confidence..

Am not beauty conscious type.. tapi, wajah kurniaan Allah ni perlu juga dijaga.. one time wrinkle come out, tak ada spare part original to cover up . So now, what shud i do? pegi ke kaunter jualan barang kosmetik dan cari produk anti-aging? maybe yes..could be no..


Am not soo easy to influenced by those penjual barang kosmetik.. sebab.. dulu mak saya ada masalah pigmentation..  ramai penjual produk kosmetik yang berjaya mengaut keuntungan besar dengan menjual produk mereka kat mak saya sebab penjual tersebut berjaya mempengaruhi mak saya yang krim-krim dia jual sume tip top..pasti berkesan.. ada satu masa tu peti ais kat rumah ada satu part tu penuh dengan produk kosmetik untuk hilangkan pigmentasi bila segala cream tu kena simpan dalam frige.. at the end, none of the said expensive product berjaya menggembirakan mak saya.. sampai satu masa, mak saya cakap kalau kumpul duit yang mak saya dah spend beli krim-krim tu, boleh beli tiket kapal terbang pegi Amerika..



Anak saya Umar yang suka komplen about my skin, my dress, my tudung and so on..eeeeiiiii kecik-kecik dah pandai komplen.. besar nanti mesti cerewet pilih gelfren.. mesti nak yang lawa kulit licin je ni..

dulu..
"mama, kenapa naik jiwawat?"
"mama, tengok ni..iklan cream jiwawat..mama beli la.." 
"mama, kenapa pakai tudung macam bibik?"

sekarang..
"mama, kulit mama dah cantik sikit..dah takde jiwawat.. saya suka macam ni"
"mama, muka mama dah licin .. dah elok dah" (the truth is i tempek compact foundation to cover up the scars)
"mama, baju tu tak cantik..pakai baju ni.."

soon..
when wrinkle come out..or bila mama dah masuk level ah soh or nenek-nenek, more question or komen yang tulus ikhlas will come out from his mouth..sure !



Ok, shud do something start from now on.. tapi tak suka tau tempek macam-macam kat muka.. maybe sebab tu kulit tak cantik since my skin bukan dalam kategori "gifted".. need to spend a lot of $$ to make it look tak sakit mata memandang. few years ago, sometime i need to stand under the hot sun masa kerja.. jadi kulit yang sedia memang tak putih berseri menjadi lebih kusam, gelap gelita.. lepastu tak pakai whitening cream .. so far i dont use any whitening cream or whitening product.. let it be natural color..fact - sun light can harm our skin..not only the color.. but oso the skin texture..

Recently, am thinking about "jab"..goshh..bukan botox ok.. tapi kolagen.. sebab i read somewhere reported that Ziana Zain injek kolagen..no wonder she look so gojes at 40's.. good what berterus terang cakap injek instead of cucuk-cucuk tapi lepas tu cakap "i guna air semayang je untuk kekalkan kecantikan"..  nak injek? heeeeeee.. bunyi macam desperate sangat kan.. haha.. where got money to injek maaa.. not cheap ok.. cost few thousand bucks woh !!




Masa pegi Cameron aritu terserempak dengan Sheila Majid.. makkkkkk...cantik siot.. kecik comel lotte tak padan dengan umur.. if am standing next to her, sure orang akan ingat am older than her..dem you .. LOL.. sorry but yes.. dia saaaaaaaaangat comel..petite..dengan kulit yang tegang halus mulus..



Think think think..I decided to forget about "jab".. wanna try this susuk semulajadi.. hard to terpengaruh dengan penjual kosmetik tapi akhirnya kalah dengan penjual madu lebah.. walaupun menggelupur tiap kali nak teguk air campur susuk semulajadi ni, tapi gigih jugak telan..tekak alah dengan segala medication or supplement berbentuk liquid.. uwekkk.. 

True facts about royal jelly honey - used to reduce wrinkles and normalize oil production in the skin.. and royal honey vendors claim a wide variety of healthy benefits.. jadi take madu not only for beauty purpose, but oso for health..

Khasiat madu lebah yang telah disebut dalam Al-Quran.

"Dan Tuhanmu mengilhamkan kepada lebah: "Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu, dan di tempat-tempat yang dibikin manusia. Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Tuhan) bagi orang-orang yang memikirkan." (An-Nahl: 68-69)



kalau berjaya habis sebotol madu ni, later boleh try madu jenis lain pulak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails