Tuesday, February 28, 2012

Harga Tudung Arzu

One of the top search keyword on my blog stat..
siapa la yang search "tudung shawal arzu" tu.. hahaha

Tudung Arzu ni ramai yang tak familiar.. most of my frens keep asking me where is this kedai Arzu? how does tudung Arzu look like? berapa harga?

There is no official website of Arzu scarf eventho kat their paper bag stated their URL www.arzuscarf.com. you can try to click on the website address and see lah what will come out..

Since arini am station at the site office, got time to do kerja sampingan and oso mood bercerita has come.. lemme answer your questions.

1) Where is this kedai Arzu?
yang saya tahu...butik Arzu in KL/Selangor ada at two places.. KLCC and MidValley Megamall.. kat KLCC am not sure tingkat berapa but if you come out from iSetan level yang ada jual toys, Arzu just located on the left from pintu keluar iSetan. or else, lagi senang kalau masuk KLCC dari butik Coach, just naik escalator there to 2nd floor from butik Coach tu. sure jumpa Arzu ! Kat MidValley, oso am not sure kat tingkat berapa tapi Arzu located just in front of Garden Cafe...always menonong  straight   to the place i aim so always dont really bother the kedai located kat tingkat berapa.. but hope my info might help you find this kedai Arzu : ) 

2) How does this tudung Arzu look like?
Got so many type of tudungs.. shawl, square, inner, silk awning, syria just name it.. tapi tak ada yang jenis awning keras.  I dunt have much photo of tudung Arzu sebab before this i have no intention to write about this tudung Arzu..now i write because of the demand.. enjoy this two photos..



Both are square tudung.. i only have 2 pieces of Arzu square tudung and there rest are tudung panjang (shawl).. the inner also from Arzu..the best inner i ever bought. sebelum ni penah beli inner from other brand "A" and also cap ayam brand.. too bad bila lepas basuh inner tu jadi kembang.. macam mana rasa kalau pakai spender kembang, macam tu lah rasa bila pakai inner yang dah kembang. rasa macam nak terlondeh from kepala.. inner Arzu ni saya dah basuh ntah berapa puluh kali but still grip nicely kat kepala..sikit pun tak kembang.. the truth, ada je inner cap lain yang elok-elok cuma maybe belum jumpa time tu. last 2 days, just found one yang setanding inner Arzu.. inner i'Maryam.. cheaper but comfortable.

 
3) Berapa harga tudung Arzu?
I bet, one time you go in, you'll buy at least 2 pieces sebab kebarangkalian akan jatuh cinta dgn Arzu agak tinggi... if 2 pieces dah kira nasib baik..if nasib tak baik, you'll buy more dan lepastu rasa nak demam panas ..Harga tudung Arzu ni from range RM50 and above kalau beli time sale. Kalau tak sale, maybe more so tunggu sale la baru beli kan.. Harga selai plain shawl or tudung Syria RM79.. plain shawl can get offer such as buy 2 free 1. So lebih bijak jika beli 2 lai. Square tudung around RM150 selai and time sale can get 3 pieces at RM150 maka adalah kurang bijak jika beli waktu tak sale.  Cotton inner harga RM45 for 3 piece. Takde jual selai-selai. Mesti beli at least 3 lai. Kalau rasa nak selai je, beli kongsi-kongsi la dengan kawan ke kakak ke mak ke.. Dan for silk inner, RM100 for 3 pieces or 1 piece at RM40 kalau tak silap.. again, can kongsi-kongsi..murah sket..klip tudung ada jual jugak kat Arzu.. around RM45-49 for 3 pieces (tak ingat exact price) also tak jual satu-satu.. must buy in set.. so bole kongsi-kongsi jugak kalau tak nak 3. cuma the clip mudah patah..

If ada budget lebih, boleh beli printed or patched shawl.. harga from RM199 up to RM499 *pitam*

Harap soalan anda telah terjawab. sekian.adios amigos..happy shopping !

p/ s : nak beli tudung sebijik-sebijik macam tudung Arzu tapi murah?? nahhhh...sila LIKE page Khadija Shawl ni or visit official website Khadija Shawl for more info.. you can save up to 70% for selai tudung yang sebijik-sebijik sama macam shawl yg dijual kat Arzu..
 




5 comments:

ain said...

pengsan tgk harga tudung arzu..

ain bajet utk tudung tak pernah lebih dari 30 hinggit...

ana-kirana said...

aku masuk ja ..masuk tengok pegang..tak beli hehehe.tgk rege tak sanggup

Yanni said...

salam sis, do u interested to buy ARZU scarf... or if u r not sure what is ARZU scarf.. juz go to klcc to butik arzu,. or mid valley .. you can browse the scarf there.. but wait.. before u buy.. pls browse mine .. then u compare the price.. im selling the scarf at 50% cheaper than them.. why??.. because i xde kedai.. i jual door to door basis... thats why la cheaper.. hv a look in my fb album... if interested ... u can pm me...P/s : the tudung is a bit expensive as the material is very high grade material.. ( higG grade chiffon, chiffon silk & satin silk.. ) u can feel the different the moment u touch it.

most of my client are frm petronas & frm oil n gas company since am working in that field.. every friday normally i ada kt surau petronas twin tower 2 level 13...

https://www.facebook.com/marwanscarf

Yanni said...

salam sis, do u interested to buy ARZU scarf... or if u r not sure what is ARZU scarf.. juz go to klcc to butik arzu,. or mid valley .. you can browse the scarf there.. but wait.. before u buy.. pls browse mine .. then u compare the price.. im selling the scarf at 50% cheaper than them.. why??.. because i xde kedai.. i jual door to door basis... thats why la cheaper.. hv a look in my fb album... if interested ... u can pm me...P/s : the tudung is a bit expensive as the material is very high grade material.. ( higG grade chiffon, chiffon silk & satin silk.. ) u can feel the different the moment u touch it.

most of my client are frm petronas & frm oil n gas company since am working in that field.. every friday normally i ada kt surau petronas twin tower 2 level 13...

https://www.facebook.com/marwanscarf

Rabiatul Adawiyah said...

Salam,

Saya suka sangat inner syria dari ARZU. Selesa melekat di kepala dan sejuk. Hehehehehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails